Främja hälsa & engagemang på arbetsplatsen: Steg-för-steg guide

- Skapa ett program för hälsa och välmående

2020 var ett år som ingen kunde ha förutsett. På bara några dagar genomförde företag över hela världen omorganiseringar av sina arbetsplatser, något som normalt skulle ha tagit månader eller till och med år.

I den nya verkligheten förändrades våra prioriteringar, vårt ledarskap och vårt sätt att ta hand om våra medarbetare. Pandemin är nu över, men vårt sätt att arbeta har förändrats. Den hybrida arbetsplatsen är vår nya verklighet, och aldrig har hälsa och engagemang varit så viktiga som nu.

I denna nya verklighet behöver vi se med nya ögon på befintliga, ibland föråldrade, koncept. Arbetet med friskvård och hälsofrämjande insatser behöver anpassas till våra nya behov. Jag anser att begreppet "friskvård" är felaktigt formulerat. Det är inte vård som behövs, utan verktyg och kunskap som hjälper individer att förstå och förbättra sin fysiska och mentala hälsa så att de kan leva sina liv fullt ut.

Insikt och förståelse för individuella behov utgör grunden för ett hållbart ledarskap. Tillsammans med andra individer som delar samma förståelse kan vi skapa hållbara team och arbetsplatser. Idag är jag mycket glad över att ha fått möjligheten att hjälpa olika företag att arbeta med hälsa och välmående, vilket stärker både deras medarbetare, organisation och varumärke. Under åren har Aumla vuxit och inkluderat flera experter och partners inom området hälsa och företagsutveckling, något som jag anser går hand i hand.

Jag har sammanställt några av våra viktigaste lärdomar i denna guide, i hopp om att hjälpa dig att se hur ni kan arbeta med hälsa som ett strategiskt område för ännu större framgång och hållbarhet!



Fem fundamentala beståndsdelar:

Att implementera ett program för hälsa och välmående som en del av den operativa verksamheten kan självklart vara komplex. Med flera års erfarenhet och många implementerade program skulle jag rekommendera att ni beaktar följande fem delar för att ert program ska bli så framgångsrikt som möjligt.

Del 1: Strategisk förankring

Programmet måste integreras i företagets strategiska agenda. Det behöver vara tydligt kopplat till företagets övergripande mål och värderingar för att bli en naturlig del av verksamheten.

Del 2: Ett dedikerat projektteam

För att framgångsrikt driva programmet och koordinera aktiviteter, hantera frågor och följa upp resultat är ett dedikerat team avgörande. Det bör finnas personer med ansvar för att leda och samordna programmet på alla nivåer i organisationen.

Del 3: Värdefullt och intresseväckande innehåll

Det är viktigt att innehållet i programmet ger medarbetarna möjlighet att förbättra sin hälsa på ett sätt som är enkelt, stimulerande och utvecklande. Erbjud olika aktiviteter, resurser och verktyg som är anpassade till individuella behov och intressen.

Del 4: Upplyftande och effektiv kommunikation

Att skapa intresse och engagemang bland medarbetarna både innan och under programmet är avgörande för ett framgångsrikt resultat och ett inkluderande program. Använd olika kanaler och metoder för att kommunicera och marknadsföra programmet på ett inspirerande sätt.

Del 5: Analys av resultatet

Innan programmet startar är det fördelaktigt att konkretisera ett antal nyckeltal för att tydligt kunna följa upp och utvärdera programmet. Definiera mätbara mål och samla in data för att analysera resultatet och identifiera eventuella förbättringsområden.

För att underlätta för er att komma igång har jag utarbetat en guide med mer detaljerad genomgång av varje del.

Ladda ner hela guiden genom att fylla i formuläret nedan och ta första steget mot att skapa ett program för hälsa och engagemang som kommer att stärka er organisation och era medarbetare.

Hälsningar,
Miriam Sundholm, grundare av Aumla

 
Föregående
Föregående

Steg 1 för ett lyckat hälsoprogram: strategisk förankring

Nästa
Nästa

Löpning efter förlossning